Bruneta cu ochi albastri (II)

Am reusit s-o abordez ieri dimineata (nu chiar asa direct cum aveam de gand, insa). Am ajuns pe alee cu vreo 20 de minute mai repede decat de obicei. Asa cum ma asteptam, ea nu era inca acolo. Am inceput sa alerg relativ incet, asteptand-o sa apara.  Eram mereu cu coada ochiului pe coltul blocului de dupa care stiam ca soseste in fiecare zi.

A aparut intr-un tarziu, unduindu-si formele in lumina vie a soarelui de dimineata. Era de-a dreptul superba (e drept ca nici nu ma asteptam la mai putin).  Problema era insa ca nu era singura. Adica era si nu prea – in sensul ca se tinea dupa ea un individ trecut bine de 30 de ani (imbracat sport – iesise si el probabil la alergat cand a observat-o), incercand sa-i atraga atentia. Evident – fazele de genul “… si ce mai face domnisoara?”, “un numar de telefon, ceva?” sau “ce frumos miros salcamii,nu?” ramaneau fara efect. Adica – fara efectul asteptat – in sensul ca individul se straduia de zor sa primeasca o farama din atentia ei, dar era ignorat total. Pe de alta parte, aveam o puternica impresie ca ea abia se stapaneste de la a-i aplica o palma, fiind din ce in ce mai vizibil iritata.

Primul cuvant care mi-a venit in gand cand am observat ce intentii are individul a fost “concurenta”. Am zambit. La urma-urmei… ce aveam de pierdut? Am inceput sa alerg dupa ei si am incetinit cand am ajuns la cativa metri in urma lor. Am actionat apoi conform primului truc ce-mi venise in minte (parca vazusem asta intr-un film, candva demult – si acolo chiar functionase). Adica – am grabit pasul si am ajuns in dreptul ei, i-am cuprins foarte usor si foarte atent mijlocul si – inainte sa reactioneze (probabil – aplicandu-mi mie palma care era destinata celuilalt) – i-am spus : “Corina, iubito. Te-am rugat sa ma astepti si pe mine”. Mi-am retras urgent mana – nu era cazul sa intind coarda, oricum. Am continuat : “pai spune-mi tu – ma lasi singur in pat asa de dimineata?”.

Am socat-o, si se vedea asta. Oricum, individul – la auzul expresiilor “Corina, iubito” si “ma lasi singur in pat” – a tacut brusc. Macar atata reusisem. I-am facut semn “Corinei” cu coada ochiului, sperand ca mi-a priceput intentiile (in caz contrar – ma alegeam cu o palma si adio iesit in oras). Dupa cateva fractiuni de secunda (care mi s-au parut de fapt mult prea multe), s-a luminat brusc si – zambindu-mi – a adaugat “dragule, nu vroiam sa te trezesc”. Eram fericit, din doua motive. In primul rand pentru ca mi-a inteles gluma, iar in al doilea rand pentru ca “petitorul” s-a oprit brusc si a facut cale-ntoarsa.

Am obtinut ceea ce vroiam – sa “sparg gheata” si sa raman singur cu ea. In plus – imi iesise ca la carte, si eram si mandru de asta. M-am scuzat daca am fost badaran, motivand cu “mi se parea ca ai nevoie de o mica interventie”. Mi-a zambit iar, spunandu-mi sa nu-mi fac probleme. Atunci, am adaugat : “poti sa te revansezi fericindu-ma cu un numar de telefon”.  Mi-a spus ca nu isi da numarul de telefon necunoscutilor. I-am intins mana, prezentandu-ma : “PatruActe ma numesc” (am inlocuit desigur pseudonimul cu prenumele real). A ezitat putin, apoi mi-a intins si ea mana : “Daca preferi – poti sa-mi spui Corina. Am vazut ca-ti face placere”. Da – stiu ca nu acesta era numele  ei real – dar acum cel putin am putut sa-i spun ca – din moment ce ne-am prezentat (fie si fictiv), nu mai suntem necunoscuti, deci nu o opreste nimic de la a-mi da numarul. A ezitat putin din nou… dar mi l-a dat. Eram multumit.

S-a scuzat apoi si mi-a spus ca trebuie sa plece. Am sunat-o insa cand nu apucase sa se departeze nici macar 20 de metri, intreband-o ce parere are despre o iesire in oras sambata seara. S-a intors spre mine – inca avand telefonul la ureche si mi-a raspuns simplu, facandu-mi cu mana : “poate”. Astazi am sunat-o din nou si am transformat acel “poate” intr-un “da” hotarat.

Sambata iesim.

P.S.: Se pare ca unele trucuri preluate din comediile romantice (asta imi amintesc ca era filmul de care spuneam mai sus) – chiar functioneaza 🙂 . In fond – chiar daca nu functiona – ce aveam de pierdut?

Published in: on May 21, 2009 at 8:56 pm  Comments (9)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://patruacte.wordpress.com/2009/05/21/bruneta-cu-ochi-albastri-ii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 CommentsLeave a comment

 1. hm, nu e trasa de par nitel povestirea? 🙂
  zic si eu.. dar ai sa te indragostesti de ea, crede-ma!
  S.

 2. pm_ me nu e chiar trasa de par, am patit faza aceasta intr-un club. Un tip ma tot sacaia si tipu pe care pusesem ochii sa zic asa a venit si m-a salvat in acelasi gen. 🙂

 3. ca sa fiu sincera anticipasem faza.cred ca am vazut si eu filmul. cu toate astea, eu nu ti-as fi dat numarul de telefon, inca…pesemne ca farmecul tau personal e irezistibil 🙂

 4. @me_so: Nu e trasa de par, si pun pariu ca functioneaza si la alte femei care au un simt al umorului mai dezvoltat. Desigur, celelalte pot interpreta altfel si rezultatul poate fi o palma sau o injuratura. Sau ambele. De fapt – nu vad de ce nu ar functiona la fel si in cazul barbatilor 🙂
  @Jules: Si – ati ramas impreuna?
  @anda: “pesemne ca farmecul tau personal e irezistibil” – esti ironica, dar e ok 😛 Sunt deschis la minte si stiu de gluma. Sincer, cred ca factorul decisiv a fost indrazneala, nu farmecul.
  Daca nu mi-ai fi dat numarul – ti l-as fi dat eu pe al meu, si (tot din din cauza factorului de care spuneam mai sus) – l-ai fi notat. Daca m-ai fi sunat in 24 de ore, am fi castigat amandoi (timp placut petrecut impreuna in oras). Daca nu… eh, se mai intampla 🙂

 5. Nu, nu am ramas impreuna ca “iubiti”, ci ca prieteni. E amuzant cand ne aducem aminte cum ne-am cunoscut. Anyway, sunt curioasa care e urmarea la tine.

 6. ce s-a intamplat… we’re eager to find out.

 7. @Laetitia: Am scris deja. Apropo, bine ai venit !

 8. patruacte-nuanta nu era ironica,doar glumisem 🙂
  nu intru aici sa te ironizez.

 9. Frumos


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: