Prostituata vs. curva

Pentru multa lume, acesti doi termeni reprezinta acelasi lucru. Pentru cineva care cunoaste situatia in detaliu, exista o diferenta fundamentala care desparte acesti termeni in doua categorii distincte. Am fost numit “curva masculina” in cateva randuri, si asta m-a determinat sa dau explicatia ce urmeaza.

Explicatia e perfect valabila pentru reprezentantii ambelor sexe – care practica meseria ironic numita “cea mai veche din lume”.

O prostituata este o femeie care primeste bani in schimbul companiei/unor favoruri sexuale. Aceasta suma este negociata in prealabil (direct sau printr-un intermediar – generic numit “peste”) si nu se trece mai departe decat cu acordul ambelor parti (cu exceptia cazurilor nefericite, care nu fac obiectul acestei explicatii – in acest moment). Adica – prostituata vinde iar clientul cumpara. Timpul si serviciile ei reprezinta marfa, iar clientul plateste ca sa beneficieze de aceasta marfa.

O curva este o femeie care ofera favoruri sexuale sub pretextul iubirii sau al unei relatii, dar care goleste contul “beneficiarului” fara acordul explicit al acestuia. Sau – mai mult – o femeie care ofera favoruri sexuale altcuiva, in timp ce goleste contul celui cu care se afla oficial intr-o relatie si caruia ii declara iubirea.

O prostituata nu iubeste, nu-si declara iubirea si nu se implica in relatii cu clientii. Povestile cu prostituate care se casatoresc cu unul din clienti si traiesc fericite alaturi de el pana la adanci batraneti apar doar in filme.

O curva pretinde ca-l iubeste pe cel cu care are o relatie, cand de fapt ii iubeste doar banii din cont. Ii ofera nefericitului favoruri sexuale (sub pretextul “dragostei ce i-o poarta”), dar o face de dragul banilor, lasandu-l sa creada in iluzia “dragostei care ii leaga”. Unele folosesc aceasta metoda cu mai multi nefericiti, in acelasi timp.

Ambele categorii (prostituatele si curvele) castiga bani din sex – cu exceptia faptului ca prostituatele (spre deosebire de curve) fac asta intr-un mod transparent, in contextul cererii si al ofertei.

Tot ceea ce am scris mai sus se aplica in mod egal si in cazul reprezentantilor de sex masculin ai “bransei” (deci – si in cazul meu).

P.S.: Corina se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Isi asuma doar rolul de “bun prieten”, situatie care imi convine.

Published in: on May 31, 2009 at 8:36 pm  Comments (11)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://patruacte.wordpress.com/2009/05/31/prostituata-vs-curva/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 CommentsLeave a comment

 1. e interesanta diferentierea pe care o faci.sesizez si unde bati…dar e chiar atat de importanta titulatura? banii nu reusesc sa spele tot? ai o sensibilitate care nu te ajuta in ceea ce faci. treci peste!

 2. Anda – inteleg unde ai inteles tu ca “bat” πŸ™‚ , dar crede-ma ca nu “bateam” nicaieri. Adica, nu faceam nici un apropo. De data asta, am dat doar o explicatie pe care nu mi-a cerut-o nimeni, dar pe care e bine ca unii sa o cunoasca.
  Daca e importanta titulatura? Hm…. atunci cand sugereaza o nedreptate, cam e.
  Nu stiu daca ceea ce am e sensibilitatea asta despre care vorbesti tu, dar mereu e nevoie de ceva care sa-ti pastreze latura umana vie.

 3. ai si tu dreptate cu latura umana.eu cred ca incerc sa scap de ea πŸ™‚

 4. De ce vrei sa scapi de ea? (daca imi permiti intrebarea)

 5. Buna diferentierea. Si acum de ce ar trebui sa ma feresc mai mult? De curve sau de prostituate?

 6. @Ciupanezul: De prostituate nu e nevoie sa te feresti. Nu ele te cauta pe tine – tu le cauti pe ele. La curve e invers. Ele te cauta pe tine πŸ™‚

 7. Si daca am prieten si-l iubesc si ma duc si ma culc cu altul pentru ca ala ma satisface mai bine si-mi arata mai mult ca ma iubeste si nu vreau bani de la el si tin si la el un pic dar nu la fel de mult ca la primul…eu ma mai numesc curva? :))

 8. @B: Intreaba-l pe “primul” (prietenul tau) πŸ™‚

 9. Aici suntem de acord. Ai facut bine sa precizezi diferenta pentru cei mai neavizati. Din pacate, in Romania sunt putine prostituate dar multe curve. πŸ™‚

 10. @patruacte: ha ha, bune raspunsuri ai dat la postul asta πŸ˜€

 11. Sper sa-mi iasa in cale o prostituata,macar sunt constient de ea decat o curva prefacuta ca majoritatea de altfel din est – europa … iar pt fata de mai sus care spune ca iubeste,dar nu,dar nu stie si e indecisa si ar vrea sa nu se numeasca curva … te numesti penala draga,nu vezi ca te contrazici singura,genul tau de femei se gasesc peste tot,nu te intereseaza banii,dar daca tot ii are oricum iti plac … bleahhh de asta imi doresc drq una dupa centura decat una ca tine :-jjj


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: