Fata fara nume

S-a mutat de curand in cladirea in care locuiesc. In apartamentul de la etaj.

Ne-am intalnit intamplator, acum cateva zile – cand ma intorceam de la o intrevedere care-mi rapise mai mult timp decat planificasem initial.

Ma privea din capul scarilor – cu niste ochi mari, patrunzatori. Caprui sau negri, n-am reusit sa-mi dau seama pe moment.

I-am zambit si-am salutat-o. Mi-a raspuns – cu o voce timida si tremuranda. Am vrut sa ma prezint, dar n-am mai apucat. Deja-mi intoarse spatele si pasea agale spre usa apartamentului ei. Incerca o miscare de fandare a feselor, care sa-i puna fundul in evidenta. Nu i-a iesit, nu era pe tocuri. Oricum, am retinut scena si – in sinea mea – am zambit.

Nu cred ca are mai mult de 19-20 de ani. O copila… una frumoasa, ce-i drept.

Nu, nu m-am indragostit. Am remarcat-o, e adevarat. Dar totusi, e prea copila si (aparent) prea inocenta ca sa-i patez existenta cu intruziunea fiintei mele cu mai multe chipuri. Avand in vedere ca suntem vecini, lucrurile ar fi si mai complicate.

Ne-am revazut ieri, de dimineata. Ma pregateam pentru o plimbare in compania Cassandrei, si eram gata de-a porni la drum cand a aparut ea. Ne-a studiat cu interes – si pe mine si motocicleta.

S-a apropiat, intrebandu-ma daca “nu o duc o tura”. Mi-a placut expresia, imi amintea de anturajul surorii mele. I-am raspuns ca da, daca-mi spune numele ei. S-a gandit pret de cateva momente, a strambat usor din nas si mi-a raspuns : “Nah, mai bine nu. Nu-s de nasul tau, oricum.”

S-a rasucit pe calcaie si-a plecat, lasandu-ma usor contrariat. Ah – da. Ii observasem ochii. Sunt negri. Superbi, de altfel. Ca si intreaga ei faptura.

Mai tarziu, m-am trezit gandindu-ma la ea fara sa vreau. Oarecum distrat. Demult nu mai auzisem expresia “nu-s de nasul tau” de la o femeie. Cred ca din perioada liceului 🙂

Sa incerc s-o seduc? Doar pentru distractie, nu prea are sens. E simpatica, oricum. Pe de alta parte, mi-ar complica prea mult existenta care si-asa nu e deloc simpla. N-as putea spune ce mi-a placut la ea, in afara aspectului fizic. Cine stie, poate chiar faptul ca nu i-am placut 🙂

Zambesc scriind aceste randuri…

Published in: on March 28, 2010 at 9:39 pm  Comments (7)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://patruacte.wordpress.com/2010/03/28/fata-fara-nume/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 CommentsLeave a comment

 1. Și eu am început să zâmbesc de când am început să citesc. Foarte fain.. : )

 2. ti-ai gasit cumva nasul? m-as amuza teribil daca te-ar “educa” fetiscana asta

 3. si eu am zambit cand am citit…
  de fapt am zambit d cand am vz k ai mai scris cv
  imi place ff mult cum scrii,cum t exprimi…:X:X

 4. @J : Multumesc.
  @Ciresica MaMeMiMoMu : E adevarat ca orice nas isi are nasul, numai ca experienta m-a invatat sa fiu deosebit de atent 🙂
  @oana : Multumesc.

 5. Funny. Mi-a placut. Fata bluffa, oricum. Fa ce a facut Clint Eastwood si totul o sa fie bine 😀

 6. D foarte frumos!
  sa zicem ca eu as fi o fata timida,mai bine as crapa decat sa iti cer sa ma plimbi cu motorul,mai bine as crapa (partea a 2-a) decat sa recunosc ca nu sunt de nasul tau.
  daca nu as fi timida as proceda ca fata de mai sus.(cand nu sti cum sa ajungi la o persoana ii spui ca e nepotrivita…cu siguranta o sa straduie sa iti arate ca nu e asa).
  deci?! o sa ii arati ca e de nasul tau?:D

 7. […] despre fata de aici e […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: