Valentine’s bullshit

Valentine’s Day e acea zi in care barbatii se smulg din rutina cotidiana si-si amintesc sa cumpere o floare. Sau o cutie de bomboane de ciocolata. Sau o chinezarie ieftina, de plus.

E acea zi numita “a indragostitilor”. Care – pentru o zi – nu se mai cearta din cauza banilor, nu-si mai scot ochii din gelozii tampite si nu se mai imbata de necaz. Ci ies sa-si sarbatoreasca iubirea – urmand ca a doua zi sa o ia de la capat. Adica sa inceapa iar certurile, urletele si durerile de cap.

E acea zi in care femeile singure se simt si mai singure. Ceea ce – intr-un fel sau altul – e “good for business”. My business, of course.

Am castigat azi in zece ore mai mult decat in toata saptamana trecuta. Pentru ca Valentine’s Day e un motiv bun pentru a creste tarifele. Ca si Revelionul, de exemplu.

Nu sunt impotriva celebrarii dragostei. Dar de ce nu se poate face asta in fiecare zi?

Avem nevoie de o sarbatoare idioata imprumutata de peste ocean – ca sa ne amintim ca ne impartim viata cu cineva si ca trebuie sa-i acordam atentie?

E nevoie de o zi speciala ca sa fim tandri si iubitori? E nevoie de o zi anume pentru a face dragoste? Si de alte 364 pentru a face doar sex?

Imi place sa cred ca ne pasa mai mult de-atat.

O femeie se va bucura la fel de mult de o floare indiferent ca o primeste azi – ca e Valentine’s Day – sau maine – pentru simplul motiv ca e marti, o noua zi.

Am auzit azi pe strada o replica ce m-a lasat masca.

El – cam la 30 de ani. Bine imbracat, nu foarte educat si manierat (deductibil dupa limbaj). Ea – pe la vreo 25 – genul de femeie intretinuta. Si ea-i spune : “Iubi, daca esti cuminte – diseara facem sex cu gemete. Ca e Valentine’s.”

Hai, serios? Si-n rest cum faceti – sex mut? Cine stie – tot ce se poate. Ma gandesc ca “sexul cu gemete” va place, din moment ce erati asa de incantati de idee. Aveti nevoie de o zi anume din tot anul – ca sa gemeti in timp ce faceti sex? Asta inseamna ca in restul anului va inhibati dorintele si – implicit – gemetele?

Oameni buni (barbati si femei deopotriva) – NU aveti nevoie de o zi dedicata pentru a va exprima dragostea. Faceti asta in fiecare zi. Va veti simti mult mai bine. Stati linistiti – nu se termina dragostea. E unul dintre putinele lucruri care nu se termina – daca e consumat zilnic.

Iubiti-va. Azi. Maine. Poimaine. Saptamana viitoare. Luna viitoare. Anul viitor. Deceniul viitor. Si cand si asta trece – iubiti-va mai departe. Daruiti-va unul altuia cat de des se poate, nu o data sau de cateva ori pe an. Daca sunteti indragostiti – nu va trebuie o zi “a voastra”. Fiecare zi poate fi a voastra. Fiecare clipa va fi nepretuita.

Cu stima,
PatruActe

P.S.: Asa cum stim si eu si voi, n-o sa va iubiti in modul in care scriam mai sus. Ceea ce inseamna ca eu voi castiga bine in continuare. Pentru ca dragostea adevarata e mult mai buna decat o iluzie de cateva ore. Dar o iluzie de cateva ore e mult mai buna decat nimic. Iar la iluzii voi avea mereu super-oferta.

Published in: on February 14, 2011 at 11:09 pm  Comments (5)  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://patruacte.wordpress.com/2011/02/14/valentines-bullshit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 CommentsLeave a comment

  1. Cata dreptate poti sa ai.Imi e greu sa spun dar avem un popor de cea mai joasa cultura.Trebuie sa impumutam sarbatori de la alte popoare ca sa facem afacerile unora sa prospere, in timp ce barbatii si femeile, uita, deopotriva sa daruiasca dragostea,respectul si admiratia sau poate o facem doar de cateva ori pe an.
    Ai lipsit mult….poate revii mai des pe aici.

  2. sincer nu am simtit ziua de valentine’s mai speciala cu ceva.a fost o zi oarecare insa respect semnificatia acestei zile chiar daca nu este a noastra, ea exista in alta tara si e traditia lor.

  3. eu anul acesta de asa numitul Valentine’s am decis ca vreau sa make it a day of loving myself.. cu toate ca.. si pentru aceasta poate fi valabil aproape tot ce e scris si mai sus.
    hm.. sa nu mai lipsesti asa mult 🙂

  4. :)) Funny aia cu gemetele. Dar de unde stii ca de obicei poate oamenii fac sex cu tipete (depinde acum cat o tin plamanii se pe duduie si cat de rabdatori sunt vecinii 😀 ). Sau…poate ca de Valentine’s nu mai “munceste” el…si ii pregateste si domnisoara ceva special ca deh, trebuie. Ipoteze sunt destule ca imaginatia-i bogata 😀 (a fost inclusa-n dotarile standard la fabricatie).
    Acum, revenind la lucruri mai serioase, e pacat ca s-a ajuns doar la o zi pe an in care unul sa-i arate celuilalt ca-l iubeste. Incerc pe cat posibil sa fac asta in fiecare zi, un sms..un mesaj offline..un mail..un apel doar ca sa-i spun ca-l iubesc, toate acele mici atentii pe care le facem amandoi, lucrurile astea marunte sunt cele care conteaza cel mai mult. Nu un urs de plus cat casa pe care abea poti sa-l cari; nu o cutie de bomboane care-ti baga glicemia-n coma, ci toate gesturile facute atunci cand simtim nevoia…si nu doar pentru ca “asa trebuie”.

  5. 🙂


Leave a comment